Sport activiteiten > Squashen

Squashen

Als je op zoek bent naar een uitdagende en dynamische sport waarbij je aan je conditie kunt werken en tegelijkertijd plezier kunt hebben, dan is squashen bij HAL22 zeker iets voor jou! Squash is een snelle, dynamische en uitdagende sport die je kunt spelen bij HAL22. 

Wat is squashen?

Squashen is een intensieve racketsport waarbij je de muren moet gebruiken. Het doel is om de bal zo te slaan dat deze onvoorspelbaar is voor je tegenstander en zo punten te scoren. Het spel is bijzonder snel en vereist voortdurende beweging en snelle reacties.

Behendigheid, snelheid en strategisch inzicht zijn vereist om je tegenstander te slim af te zijn. Squash biedt zowel spanning als tactische uitdaging, ongeacht of je een nieuwkomer of een ervaren speler bent. Het is altijd een intense workout en bovendien erg vermakelijk.

Squashen is te spelen als enkelspel of dubbelspel. Het enkelspel squash wordt het meest gespeeld en wordt gespeeld door twee spelers. Het dubbelspel wordt gespeeld door vier spelers, met twee spelers aan elke kant van de baan.

Squashen is de geschikte manier om fit te blijven en een sociale activiteit. Dus waar wacht je nog op? Enjoy the game & have some fun.

Squashen bij HAL22

Wil jij squash in Utrecht spelen? Dat kan bij HAL22! Reserveer nu en speel op één van onze gloednieuwe state-of-the-art squashbanen.

HAL22 is één van de nieuwste squashlocaties in Utrecht. Kom spelen op een van onze gloednieuwe squashbanen en geniet na met een hapje en drankje in Lounge22.

Naast gloednieuwe banen beschikt HAL22 over alle faciliteiten voor zowel beginnende als ervaren squashspelers. Een squashracket en ballen zijn te huur en te koop bij binnenkomst in onze sportshop. Ook zijn er kleedkamers met kluisjes aanwezig.

HAL22 is goed te bereiken vanaf de snelweg. Ook is er gratis parkeergelegenheid  en oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s.

HAL22 is een perfecte locatie voor wie wilt squashen!

Squashbaan huren

Wil jij een squashbaan huren? Zoek dan niet verder. Reserveer nu een squashbaan en speel op één van onze gloednieuwe squashbanen. We zien je graag bij HAL22!

Squashen spelregels

Squashen is een geschikte sport voor zowel beginnende als ervaren spelers. Iedereen kan een balletje slaan. Squash is een fanatiek spel en draait bij ons vooral om actief bezig zijn en plezier hebben. Toch een beetje voorbereiden? Bekijk hieronder de belangrijkse squashregels! 

Hoe werkt squash?

 1. De opslag: de speler die serveert moet één voet in het servicevak houden bij het opslaan. De bal moet op de muur boven de servicelijn worden gespeeld. Dit is de bovenste lijn op de muur. De bal mag nog geen zijwanden raken en moet naar de tegenstander zijn hoek worden gespeeld.
 2. Het terugspelen: De bal moet worden geslagen voordat hij twee keer de grond raakt. Wanneer de bal twee keer de grond raakt heeft de serveerder een punt gescoord.
 3. De rally: tijdens de rally slaan spelers om en om de bal tegen de voorste muur en boven de onderste lijn. Om hier te komen mag de speler elke muur gebruiken. Het doel is dat de bal door de tegenstander gemist wordt of twee keer de grond raakt voor de tegenstander kan slaan.
 4. Het hinderen: Het is niet toegestaan bewust in de weg te gaan lopen bij je tegenstander.
 5. De squash puntentelling: De speler die als eerste 11 punten scoort wint de set. Er moet echter een verschil van twee punten zijn om de set te winnen. Als het 10-10 staat, wordt er doorgespeeld tot er een verschil van twee punten is. Je kan een punt scoren wanneer de bal de muur raakt en vervolgens twee keer de grond of gemist wordt door je tegenstander. Let op! Alleen de serverende speler kan punten scoren. Wanneer de niet serverende speler de game wint mag hij of zij serveren en krijgt daarmee de kans punten te scoren.
 6.  

Squash tips voor beginners

Squashen is een sport waar je direct mee kan beginnen! Uiteraard zul je naarmate je vaker squasht vanzelf beter worden. Wil jij direct zo goed mogelijk op de baan verschijnen? Gebruik dan deze 5 squash tips voor beginners!

 1. Let op je voetenwerk: Één van de belangrijkste aspecten van squashsen is het voetenwerk. Stel je zo op dat je snel kunt bewegen en altijd voorbereid bent op de volgende bal die komen gaat.
 2. Verbeter je conditie, ook buiten de baan: Squashen vraagt veel van je uithoudingsvermogen. Het verbeteren van je conditie is dan ook één van de vele voordelen die squashen te bieden heeft. Als je een goede start wilt maken met squash is al een goede conditie hebben dan ook een groot voordeel. Wordt een betere speler door te werken aan je algehele fysieke conditie. Doe wat cardio-oefeningen toe om je uithoudingsvermogen te vergroten, geef jezelf een dosis krachttraining in onze gym, en werk aan je flexibiliteit met wat rek- en strekoefeningen. Dit zal je helpen om langer en krachtiger te spelen.
 3. Ken de regels: Bestudeer de regels van squash zodat je goed weet wat er verwacht wordt. Dit zorgt ervoor dat je direct minder onnodige fouten maakt. de squash regels staan hierboven uitgelegd.
 4. Mentale kracht: Squash is niet alleen fysiek een veeleisende sport. Het vereist ook mentale weerbaarheid. Ontwikkel je vermogen om stress en druk op de baan te beheersen. Leer te visualiseren en focus je op je slagen!
 5. Gebruik de juiste materialen: Uiteraard moet een beginnende squash speler allereerst veel speeluren op de baan maken. Maar het is goed om te weten dat er een groot verschil zit in materialen en met name de rackets. Het ene racket zal een foutje sneller afstraffen dan een andere. Gebruik daarom een racket dat geschikt is voor beginners. Deze rackerts kan je ook huren bij HAL22!