Indoor activiteiten > Shuffleboard

Shuffleboard

Shuffleboard is een toegangeklijk spel wat een beetje lijkt op sjoelen. Bij shuffleboard is het speelbord bedekt met een gladde laag van speciaal zand en aan het einde van de tafel bevinden vlakken waarmee je met je puck punten kan scoren!

Het doel is om met jouw pucks met precisie over het bord te schuiven, zodat ze in het juiste vak eindigen om zoveel mogelijk punten te scoren. 

Shuffelboarden kan worden gespeeld tussen twee teams van twee spelers of twee individuele spelers. Waarbij elk team of elke speler om de beurt een puck schuift. Behendigheid en strategie zijn vereist om de juiste richting te bepalen, om de pucks nauwkeurig te plaatsen en zo de meeste punten te verdienen.

Shuffleboard is een gezellige activiteit voor spelers van elk niveau. 

Zoek je een ontspannende maar uitdagende activiteit met vrienden en familie? Dan is Shuffleboard iets voor jou! Dus waar wacht je nog op? Neem plaats aan de tafel, schuif die pucks en geniet van het spannende spel!

Shuffleboard in Utrecht

Bij HAL22 kan je verschillende indooractiviteiten doen!  Zo is shuffleboard een van de activiteiten die we bieden op onze locatie in Utrecht.

Wij beschikken over hoogwaardige handgemaakte borden van het merk SHUFL. De shuffleboards bevinden zich vlakbij de bar waardoor je tijdens het spelen kan genieten van een drankje en een borrelhapje.

Het is mogelijk om shuffleboarden bij HAL22 in Utrecht te combineren met onze andere activiteiten zoals bowlen of poolen.

Alle faciliteiten zijn aanwezig voor een geslaagde middag of avond met vrienden, familie of collega’s.

HAL22 is centraal in Nederland gelegen in Utrecht. De locatie is makkelijk te bereiken vanaf de snelweg. Gratis parkeerplaatsen met laadpalen zijn op locatie aanwezig.

Shuffleboarden boeken

Wil jij dit populaire spel keer uit proberen? Kom dan shuffleboarden in Utrecht bij HAL22. Reserveer direct je shuffleboard online!

Kom langs, ontspan met een potje shuffleboard en geniet heerlijk na met een borrel in onze horecagelegenheid Lounge22.

Shuffleboard regels

Shuffleboard is een toegankelijk spel dat boordevol zit met tactiek, behendigheid en spanning. Benieuwd naar de shuffleboard regels? Lees hieronder verder.

  1. Het doel: Shuffleboard speel je 1 tegen 1 of in teams van 2 of 3. De partij die als eerste 15 punten heeft behaald en minimaal twee punten voorstaat wint.
  2. Het begin: Bepaal wie er mag beginnen. Je kan bijvoorbeeld 1 ronde spelen om te bepalen welk team mag beginnen.
  3. Het spel: Om de beurt schuif je de pucks. Het is de bedoeling dat je zo dicht mogelijk, en het liefst in, het vak met de meeste punten komt. Je mag, net als bij curling, pucks van het andere team van de tafel stoten.
  4. Doel van de ronde: Het team dat het verst op het bord ligt, in het vak met de meeste punten, wint de ronde.
  5. De ronde winnen: Een puck moet geheel in het vak liggen om de punten te behalen. Een puck in het vak 4 is dus 4 punten, maar op de lijn tussen 3 en 4 is 3 punten etcetera.
  6. Puntentelling: De winnaar van de ronde krijgt het aantal punten van zijn pucks die verder zijn gekomen dan de tegenstander. Je mag de punten van alle pucks die je beter hebt gegooid dan de beste van de tegenstander bij elkaar optellen.
  7. Volgende ronde: De winnaar van de ronde begint ook de volgende ronde. Ook beginnen beide partijen aan de overkant van waar de afgelopen ronde gespeeld is.
  8. Het einde: Zodra één van de partijen na een ronde 15 of meer punten heeft behaald, en minimaal 2 punten voorstaat, is het spel afgelopen en is dit team de winnaar!