Snooker

Snooker wordt al sinds de 19e eeuw gespeeld! Het spel wordt gespeeld op een snookertafel met zes pockets, waarin de ballen moeten worden gepot. Het doel van snooker is om met behulp van een witte speelbal de rode ballen te potten, gevolgd door de gekleurde ballen, om zo punten te scoren.

Wat snooker uniek maakt, is dat er een combinatie van precisie, techniek en strategie wordt gemaakt.  De positie op de tafel moet zorgvuldig gepland worden om de volgende bal te kunnen potten. Dit vereist concentratie, vaardigheid en tactisch inzicht.

Snooker is een uitdagende activiteit en kan in het begin best lastig zijn. Met enige ervaring is snookeren een geliefde sociale activiteit voor veel mensen.

Snooker in Utrecht bij HAL22

Kom snooker in Utrecht spelen bij HAL22. Bij ons staat gezelligheid voorop. Maar ook voor meer ervaren spelers zijn alle faciliteiten aanwezig voor een serieuzer potje snooker.

Bij HAL22 zijn verschillende indoor activiteiten te doen waaronder snooker en pool. Ideaal voor wie een potje wilt spelen onder genot van een hapje en drankje.

Indien gewenst kan je naast snookeren ook andere activiteiten bij ons spelen zoals bijvoorbeeld bowlen.

De snooker en poolarea van HAL22 is onlangs uitgebreid met onder andere gloednieuwe Riley snooker tafels!

HAL22 is centraal in Nederland gelegen in Utrecht! De locatie is makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg. Gratis parkeerplaatsen met laadpalen zijn aanwezig!

Snooker tafel reserveren

Kom jij snooker spelen bij HAL22. Reserveer dan nu je snookertafel. Kom bij ons en geniet van onze gloednieuwe faciliteiten, de gezelligheid, sfeer en van een hapje en drankje.

Spelregels snooker

Snooker is een complex spel met veel verschillende regels. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste snookerregels.

  1. Doel: Het doel van snooker is om met behulp van de witte speelbal de rode ballen te potten, gevolgd door de gekleurde ballen, om punten te scoren. De speler met de meeste punten wint.

  2. Ballen opzetten: De rode ballen worden in een driehoek opgesteld aan het begin van het spel. De gekleurde ballen worden op specifieke plekken geplaatst.

  3. Afstoot: Het spel begint met een afstoot. De speler moet de witte bal vanuit het D-gebied (het halvemaanvormige gebied aan het einde van de tafel) raken en een rode bal potten. Als een rode bal wordt gepot, krijgt de speler een punt en mag hij doorgaan met spelen.

  4. Rode ballen potten: Na het potten van een rode bal, mag de speler een kleur naar keuze spelen. Als de speler de kleur weet te potten, krijgt hij punten en mag hij doorgaan met spelen.

  5. Bal potten: De speler moet altijd proberen een bal te potten, anders gaat de beurt naar de tegenstander. Als een bal gepot wordt krijgt de speler punten voor de gepotte bal.

  6. Fouls: Er zijn verschillende situaties waarin een fout kan worden gemaakt. Zoals het niet raken van een bal, het potten van de witte bal, het raken van de verkeerde bal of het niet raken van een bal met minstens één voet op de grond. Bij een fout krijgt de tegenstander punten en mag hij verder met spelen.

  7. Breaks: Een break is een opeenvolging van opeenvolgende potten zonder een fout te maken. Hoe hoger de break, hoe meer punten de speler scoort, hoe groter de kans om het spel te winnen.

  8. Frame: Een frame is een complete ronde van snooker, waarbij spelers afwisselend spelen totdat alle ballen van de tafel zijn gepot. De speler met de meeste punten wint het frame.

Houd er rekening mee dat dit slechts een beknopte lijst is van snooker spelregels en dat er nog veel meer gedetailleerde regels zijn binnen het snooker. Bovenstaande snooker regels adviseren wij om mee te beginnen als nieuwe speler.