Poolen

Poolen is een leuke activiteit voor een avondje of middagje uit met vrienden, collega’s of familie.

Poolen is een populair biljartspel dat wordt gespeeld op een rechthoekige tafel met zes gaten, genaamd pockets. Het doel van het spel is om de ballen in de pockets te stoten met behulp van een lange stok genaamd een keu.

Pool wordt gespeeld met 16 ballen, waarvan er één wit is en de rest volledig gekleurd of gestreept is. Het gaat erom dat jij alle gekleurde of alle gestreepte ballen in de pockets weet te krijgen.

Pool kan door zowel beginners als ervaren spelers beoefend worden. Poolen is een sociale activiteit die onder genot van een hapje en drankje gespeeld kan worden.

Speel ontspannen een potje pool met jouw gezelschap bij HAL22 op één van onze gloednieuwe tafels!

Poolcentrum HAL22

Bij HAL22 staat gezelligheid voorop. Maar ook voor de meer ervaren spelers zijn alle faciliteiten aanwezig voor een serieuzer potje pool.

Bij HAL22 zijn tal van verschillende activiteiten te doen waaronder pool. Ons poolcentrum bevind zich direct boven onze lounge. Ideaal voor wie een potje wilt spelen onder genot van een hapje en drankje.

Uiteraard is het mogelijk om je poolavondje te combineren met andere activiteiten zoals bijvoorbeeld darten of bowlen.

Onlangs is ons poolcentrum uitgebreid waardoor er nu 12 gloednieuwe Cash pooltafels zijn om op te spelen!

Ons poolcentrum is centraal in Nederland gelegen te Utrecht. De locatie is makkelijk te bereiken vanaf de snelweg. Parkeerplaatsen met laadpalen zijn aanwezig.

Pool en horecagelegenheid

Onze horecagelegenheid Lounge22 vind je direct onder de poolarea. Hier haal je bijvoorbeeld je biertje en portie bitterballen voor tijdens het poolen. Ook kan je hier gezellig ontspannen en napraten.

Alvast benieuwd naar welke hapjes en drankjes er geserveerd worden? Bekijk dan het menu op onze pagina over Lounge22.

Pool Tips

Poolen is een sociale activiteit en gaat bij HAL22 vooral om de gezelligheid. Heb jij al een aantal keer pool gespeeld en wil jij een betere speler worden? Probeer dan onze pool tips.

  1. Beheers het gebruik van spin: Het effect van spin kan een enorme impact hebben op je stoten. Oefen het beheersen van verschillende soorten spin om je stoten te verbeteren.

  2. Verbeter je brug: Het brugvormen is de manier waarop je de keu vasthoudt tijdens het spelen. Een stevige, comfortabele brug kan je schoten stabieler maken. Experimenteer met verschillende brugvormen en kies er één die het beste voor je werkt.

  3. Leer de geometrie van de tafel: Begrijp de hoeken en lijnen van de tafel en hoe ze van invloed zijn op je stoten. Dit kan je helpen om betere keuzes te maken in het mikken van de bal.

  4. Ontwikkel een ritme: Een consistent ritme kan je helpen om je stoten te verbeteren en je concentratie te behouden. Probeer een vast ritme te ontwikkelen voor je stoten en oefen regelmatig om het te verbeteren.

  5. Houd rekening met de tegenstander: Poolen gaat niet alleen maar om het stoten van ballen in pockets. Een goede speler wint ook wedstrijden door de tegenstander te dwarsbomen. Let op hun stoottechniek, brugvormen en schotselecties en pas je eigen strategie daarop aan.