Fysiotherapie Maarssen > Wordt fysiotherapie vergoed?

FYSIO(THERAPIE) MAARSSEN

WORDT FYSIOTHERAPIE VERGOED?

Ben je op zoek naar een fysio in de buurt van Maarssen, maar weet je niet zeker of jou behandelingen wel vergoed worden? Wij zijn op onderzoek uit gegaan en leggen het in het kort aan je uit.

Sportschool Maarssen Trainster | HAL22
Fysiotherapie Leidsche Rijn - Fysio Jos Schieveen | HAL22
Horeca Lounge22 | Hal22
Hal22 Horeca Ruimte | Hal22

Is fysiotherapie opgenomen in het basispakket?

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat je precies vergoed krijgt, hangt af van je leeftijd en de reden waarom je fysiotherapie krijgt. Wel kun jij je ook aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

 

Vergoeding fysiotherapie jongeren tot 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9).

Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. In de Zorgverzekeringswet staan deze aandoeningen opgesomd in de zogenaamde chronische lijst. Deze lijst bevat veel medische termen. Je kunt ook bij je zorgverzekeraar of fysiotherapeut navragen of je een aandoening hebt die op deze lijst staat.

 

Vergoeding fysiotherapie 18 jaar en ouder

Heb je een chronische aandoening? Dan krijg je fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. Je betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. 

In de Zorgverzekeringswet vind je alle chronische aandoeningen. Deze chronische lijst bevat veel medische termen. Je kunt ook bij uw zorgverzekeraar of fysiotherapeut navragen of je een aandoening hebt die op deze lijst staat.

Heb je geen chronische aandoening? Dan wordt de fysiotherapie niet vanuit de basisverzekering vergoed. 

Bekkenfysiotherapie

Bij urine-incontinentie krijg je de eerste 9 behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed.

 

Oefentherapie

Bij artrose aan de heup- en kniegewrichten krijg je de eerste 12 behandelingen oefentherapie vergoed.
Bij claudicatio intermittens (etalagebenen) krijg je de eerste 37 behandelingen oefentherapie vergoed.
Bij COPD krijg je in het eerste behandeljaar de eerste 70 (maximaal) behandelingen vergoed. In de jaren daarna is het aantal behandelingen afhankelijk van de ernst van de COPD.

 

Fysiotherapie vergoed uit aanvullende verzekering

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan krijg je mogelijk meer behandelingen vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Vraag je zorgverzekeraar ook naar vergoedingen van behandelingen zoals Mensendieck of Cesar. En of je een eigen bijdrage moet betalen.

 

Zorgverzekeraar contract met fysiotherapeut

Vraag bij je zorgverzekeraar na of deze een contract heeft met de fysiotherapeut van jouw keuze. Je krijgt de behandeling anders misschien niet helemaal vergoed. Dit is afhankelijk van jouw polis.

Je hebt geen verwijsbrief van je huisarts nodig voor een bezoek aan de fysiotherapeut.

 

Fysiotherapie en vitaliteit in Maarssen

Voor persoonlijk advies, begeleiding en fysiotherapie ben je bij Jos Schieveen fysiotherapie Maarssen aan het juiste adres. Oefeningen, mobilisatie of manipulatie worden uitgevoerd door fysiotherapeuten met deskundige kennis én passie voor de bewegingsfuncties in het menselijk lichaam. Bij een screening en intake wordt niet alleen rekening gehouden met de symptomen, maar ook met de oorzaak van je klachten. Met de juiste tips en tools voorkomen we de herhaling van je klacht! Onze multidisciplinaire aanpak zorgt ervoor dat je de fysiotherapie krijgt die het best bij je past. Jij en je herstel staan hierbij centraal. Of het nu om (sport) fysiotherapie, manueel therapie, revalidatie, medical taping, sportmassage of fysiofitness. Onze fysiotherapeuten staan voor jou klaar in de behandelkamer, of in onze fitnessruimte!